Therapie

Therapie is werken aan de kwaliteit van je leven, een cadeau aan jezelf en allen die met jou verbonden zijn. Het is mogelijk dat je alleen voor jezelf in therapie komt, om jezelf beter te leren kennen of begrijpen. Om met jezelf verbonden te kunnen zijn of worden. Want pas wanneer je trouw kunt zijn aan jezelf, kun je ook trouw zijn aan een ander. Om van jezelf te leren houden, zodat je van daaruit ook van een ander kunt houden...

Ook samen in therapie gaan is zeer waardevol, in vrijheid verbonden zijn is zo makkelijk nog niet! Samen werken aan de relatie, elkaar recht doen en elkaar de ruimte geven die nodig is om te zijn wie je bent. 

En tenslotte, naar de toekomst gericht, als gezin in therapie gaan kan binnen het gezinssysteem veel betekenen. Binnen een gezin kunnen heel veel dingen gebeuren die directe invloed op de sfeer en de relaties in het gezin hebben. Om dan als ouders de verantwoordelijkheid te nemen om in therapie te gaan, kan heel mooie vruchten opleveren voor de nieuwe generatie.